Grote brand Singel Vlissingen om 21.00 uur brand meester

- Advertentie -

VLISSINGEN – De grote brand die vanavond is ontstaan in een appartement aan de Singel in Vlissingen was rond 21.00 uur brand meester.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand op de bovenste verdieping in een leegstaand appartement. Er was niemand meer in het appartement aanwezig. Op de begane grond is een praktijk gehuisvest, de huisarts van deze praktijk kon net nog op tijd zijn computer veiligstellen.

- Advertentie -

Brandweerposten van onder andere Middelburg en Koudekerke waren ook opgeroepen om te komen assisteren. Om iets voor 18.30 uur werd de eerste melding gedaan. Hierna, om 18.34 uur werd het sein ‘middelbrand’ gegeven. Tegen 19.00 uur werd er wederom opgeschaald, ditmaal naar ‘grote brand’. Een derde blusvoertuig werd opgeroepen. Om 19.14 uur werd het sein ‘zeer grote brand’ gegeven. Er werden een overlegcontainer, een ademluchtcontainer en nog een blusvoertuig opgeroepen.

De brandweer kreeg na 19.00 uur controle over het vuur, omstreeks 20.00 uur laaide het vuur lichtelijk weer op. Rond 21.00 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De brandweer zal tot vanavond laat nog bezig zijn met nablussen.

Omdat door de kou het bluswater bevriest heeft de brandweer gestrooid met zout om de wegen begaanbaar te maken. De gemeente Vlissingen laat weten: “Uit voorzorg deel van de Singel en Doctor Ottestraat dicht voor verkeer”.

Update – Om half één deze nacht verrichtte een schadebedrijf werkzaamheden in de huisartsenpraktijk. Ook de huisarts was aanwezig. Alle hulpverleningseenheden zijn vertrokken. Uit de richting van de Brouwenaarstraat blijft de Singel voorlopig afgesloten voor het wegverkeer en halverwege de Doctor Ottestraat staat een hek.

Zie ook:
Felle uitslaande brand aan Singel in Vlissingen (29 november 2016)

- Advertentie -
Vorig artikelBedrijfsbusje in Valkenburg vermoedelijk in brand gestoken
Volgend artikelKNMI waarschuwt voor gladheid door aanvriezing
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.