Wietkwekerij met ruim 200 planten geruimd in Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Woensdagmiddag trof de politie in een woning aan De Beaufortstraat in Vlissingen een wietkwekerij met ruim 200 planten aan.

“De plantage werd rond 15.50 uur ontdekt en bestond uit drie kweekruimten met tweehonderd hennepplanten. Er werd niemand aangehouden”, aldus een woordvoerder van de politie.

- Advertentie -

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Enduris stelde vast dat buitenom de meter stroom werd afgenomen.

Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Enduris deed aangifte vanwege diefstal van de stroom.

- Advertentie -
Vorig artikelDrie politieauto’s vernield bij garagebedrijf Vlissingen
Volgend artikelPolitie deelt vijftien bekeuringen uit na rollerbankcontroles
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.