Brandweer bevrijdt vastgeraakte pony in Souburg

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

OOST-SOUBURG – Een pony die met een poot vastzat in een rooster in Oost-Souburg is vanavond door de brandweer bevrijd.

Het dier kwam vast te zitten in een rooster tussen de Ringburgwal en de Karolingenbaan. Tegen 20.00 uur werd de brandweer ingeschakeld. Die zette, naast een tankautospuit, ook een haakarmvoertuig in waarop een container stond met gereedschappen.

- ADVERTENTIE -

Volgens een betrokkene stelde de brandweer eerst voor de 15-jarige pony op te tillen, maar de bazin van het dier vond dit geen goed idee. Daarop verbogen de hulpverleners een spijl van het rooster met behulp van hydraulisch redgereedschap. De bazin hield de kop van de pony voortdurend in haar armen en stelde hem gerust.

Tegen half negen was de pony bevrijd. Hij trok met een achterpoot, maar had geen breuk opgelopen. Een arts van Dierenartsencombinatie Overschelde bekeek en behandelde hem. Daarna kon het dier naar huis.

- ADVERTENTIE -

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier