Code geel vanwege aanhoudende warmte

Archief-foto © Pixabay

ZEELAND – Het weerinstituut KNMI heeft voor de komende dagen code geel afgegeven vanwege de aanhoudende warmte.

De waarschuwing geldt vanaf maandag 19 juni om 12.00 uur tot woensdag 21 juni 11.00 uur. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), heeft vanwege de hitte het Nationaal Hitteplan afgekondigd.

Het RIVM laat weten via haar website: “Het hitteplan moet vooral problemen voor ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht beperken. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Het RIVM roept op om in de genoemde  provincies extra aandacht te besteden aan deze kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer zo veel mogelijk te beperken.”

Op de website van het RIVM staan de volgende maatregelen tegen de zon en de hitte:

  • Voldoende drinken;
  • Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon;
  • Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid;
  • In de schaduw blijven;
  • Lichamelijke inspanning in de middag beperken;
  • Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning;
  • Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben.
Vorig artikelZes auto’s vernield in omgeving Ter Reede
Volgend artikelVuurwerk tot ontploffing gebracht op strand
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier