Groot alarm voor onwelwording bij Hogeschool Zeeland

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een man is vandaag rond het middaguur onwel geworden op het terrein van de Hogeschool Zeeland, een chemische stof zou de oorzaak zijn.

Volgens een getuige stond de jongeman, vermoedelijk een student, naast een gebouw op het terrein te bellen en leek hij versuft. Kort daarop klonken de sirenes van politie en ambulance. Het ligt dus voor de hand dat de man 112 belde.

- ADVERTENTIE -

Omdat de aanwezigheid van een chemische stof was gemeld, kwam ook de brandweer met zwaailicht en sirene ter plekke. Het slachtoffer werd intussen langs de Edisonweg behandeld (foto, achtergrond). Hij kreeg zuurstof toegediend.

Het ambulance-personeel bekeek nog andere personen, maar die hoefden, in tegenstelling tot de man, niet verder behandeld te worden in het ziekenhuis.

De brandweer kon al snel inpakken. Volgens een medewerkster communicatie van de Hogeschool Zeeland was er van stankoverlast of luchtverontreiniging geen sprake. Wat de onwelgeworden personen hebben ingeademd, is vooralsnog onbekend.

Update – Volgens de Provinciale Zeeuwse Courant dacht de student tijdens een les chemie een schadelijke stof te hebben ingeademd toen hij een proef uitvoerde met chloroform. Daarom belde hij 112. Hij kon het ziekenhuis in korte tijd verlaten. Dat zou een woordvoerder van de onderwijsinstelling hebben meegedeeld.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!