Combinatie storm en springtij: geen slachtoffers, wel schade aan strand

Het windorgel tijdens springtij. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Het springtij dat vanmiddag rond 15.30 uur zijn hoogtepunt beleefde, trok veel bekijks, vooral op de boulevard. Strand en duinen liepen schade op bij Zwanenburg.

Op de Boulevard Evertsen lag zand, ter hoogte van de voormalige zeevaartschool spetterde het water soms de weg op, maar dat weerhield de Vlissingers er niet van het spektakel bij windkracht 8 te aanschouwen.

Schade was er bij Zwanenburg. Daar werden stukken duin weggeslagen. Mede doordat stranden op Walcheren afgelopen jaar niet opgespoten zijn – de aanbestedingen lopen vertraging op wegens stikstofmaatregelen.

Of er komende zomer vakantiehuisjes komen op het Nollestrand, zoals gebruikelijk, is vooralsnog onduidelijk. Vanmiddag leek het Nollestrand verdwenen:

De brandweer moest de afgelopen dagen meermaals in actie komen voor stormschade in Vlissingen en Souburg. Eergisteravond bijvoorbeeld op het Marnixplein, gisterochtend op de kruising van de Walstraat en de Nieuwstraat, gistermiddag aan de Breestraat, vanochtend aan de Koudekerkseweg. Aan de Breestraat (foto onder) waren dakpannen losgeraakt van een pand dat gebruikt wordt door reptielenzoo Iguana.

De ferry naar Breskens was regelmatig uit de vaart. Vandaag tussen 5.40 en 11.09 uur vanwege de storm, later tussen 14.28 en 19.11 uur vanwege de storm in combinatie met de hoge waterstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier