Onbekenden stichten brand in zendmast Nollebos

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Een zendmast bij een parkeerterrein in het Nollebos heeft vannacht flinke brandschade opgelopen. De politie vermoedt opzet.

De melding kwam om 1.15 uur, na het blussen deed de politie tot 4.00 uur onderzoek. Daarna werd de toegangspoort met kabelbinders afgesloten. Vanochtend was op meerdere, ogenschijnlijk los van elkaar staande plekken brandschade zichtbaar aan schakelkasten en leidingen. Voor zover bekend zijn er geen communicatienetwerken uitgevallen.

Ook elders in Nederland zijn de afgelopen tijd zendmasten in brand gezet. Actievoerders geloven dat de straling van het toekomstige 5G-netwerk slecht is voor mens en milieu. Sommigen leggen een verband tussen 5G en het coronavirus. Volgens het RIVM bestaat er geen enkel bewijs voor deze beweringen.

De politie noemt de acties ‘onacceptabel’, al was het alleen maar omdat de bereikbaarheid van hulpdiensten in het geding komt, en zoekt getuigen.

Vorig artikelVrouw lichtgewond door ongeval bij station Vlissingen Souburg
Volgend artikelPolitie arresteert man en neemt pistool in beslag
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier