Zoektocht naar zwemmer al snel gestaakt

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een man zou vandaag tegen de avond in de problemen zijn geraakt tijdens het zwemmen ter hoogte van hotel-restaurant Solskin, de hulpdiensten rukten groots uit maar vonden niemand.

De melder van de situatie verklaarde op de Boulevard Bankert tegenover de politie er 100% zeker van te zijn dat een zwemmer vanuit het water met zijn armen had gezwaaid om hulp. Een tweede getuige bevestigde het. De man zou via een trap vanaf de glooiing het water in zijn gegaan en droeg geen zwemboei.

- Advertentie -

Politie en brandweer kwamen over land naar de plek van de melding, boten van de KNRM, strandwacht (ook met een scooter) en douane zochten op het water. Het was afgaand tij, kort na hoogwater, met een onrustige zee.

Omdat niemand vermist werd voor zover bekend, staakten de hulpdiensten na een dik half uur de reddingsoperatie.

- Advertentie -
Vorig artikelRachid Buzambu wordt begraven in Bergen op Zoom
Volgend artikelMan aangehouden in Lammensstraat met vuurwapen op zak
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).