Opnieuw verdachte gebeten in Vlissingen na inzet politiehond

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

VLISSINGEN – Voor de derde keer binnen enkele dagen heeft de politie in Vlissingen een diensthond ingezet die vervolgens een verdachte beet, gisteravond betrof het een 49-jarige man die mogelijk had ingebroken.

Een lid van de volkstuinvereniging Levenslust was een man tegengekomen op het complex aan de Vlissingsestraat, tegenover Intratuin, nadat hij een inbraakalarm had gehoord vanuit een van de schuurtjes. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Intussen verdween de verdachte.

Agenten gingen op zoek naar de man en vonden hem in de bosjes rond het tuinencomplex dankzij politiehond Kick. De hond beet de verdachte. Volgens de politie raakte de man, een 49-jarige Vlissinger, niet gewond. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onduidelijk blijft voorlopig of hij daadwerkelijk heeft ingebroken. Update 14.30 uur – Er blijkt in meerdere huisjes te zijn ingebroken. De politie heeft een fiets gevonden met in de fietstassen waarschijnlijk ontvreemde spullen.

In de nacht van zondag op maandag werd een vluchtende man uit Heerlen gebeten nadat hij een straatroof zou hebben gepleegd op de Bloemenlaan. Vrijdagochtend in alle vroegte beet diensthond Barry een Vlissinger langs het Kanaal door Walcheren, de verdachte had mogelijk iets gestolen, in het politiecellencomplex liet hij zich behandelen door een arts.

Vorig artikelKleine brand in flat aan Vincent van Goghlaan
Volgend artikelFietser raakt lichtgewond op President Rooseveltlaan
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier