Grote hoeveelheid lachgascilinders opgeslagen in loods Vlissingen

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Vannacht ontdekte de politie een levering van lachgas op een bedrijventerrein in Vlissingen. Het vervoer van het gas en de opslag voldeden niet aan de wet.

De politie ging op onderzoek uit nadat zij een bestelbus zagen staan bij een loods op een industrieterrein aan de Oude Industrieweg. Na wat onderzoek bleek er sprake te zijn van een levering tussen twee bedrijven die zich richten op de handel van lachgas. Zowel in de bestelauto als in de loods werden grote hoeveelheden lachgascilinders aangetroffen.

- ADVERTENTIE -

Het voertuig en de bestuurder voldeden niet aan de gestelde eisen voor he transport van lachgas volgens het Europese ADR. Het ADR is een verdrag voor het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. 

De loods voldeed niet aan de gestelde veiligheidseisen voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen volgens de PGS-15. De PGS-15 geeft richtlijnen over de manier van (tijdelijke) opslag van verpakte gevaarlijke stoffen en over brand-, arbeids- en milieu veiligheid.

Tegen de bestuurder van de bus is door de politie een milieu verbaal opgemaakt en de gemeente Vlissingen zal, al dan niet samen met ketenpartners, aan de slag gaan met het nemen van passende maatregelen tegen de gebruiker van de garagebox.

- ADVERTENTIE -