Politie controleert 6548 voertuigen in Vlissingen/Middelburg

- Advertentie -

Middelburg/Vlissingen – Donderdag zijn door de politie in samenwerking met de douane grote verkeerscontroles gehouden in Middelburg en Vlissingen. Hierbij is gebruik gemaakt van een scan auto (ANPR).

’s Morgens is tussen 11.00 en 12.00 uur gecontroleerd op de Schroeweg in Middelburg. Op deze plek zijn 1.323 voertuigen aan een controle onderworpen.

- Advertentie -

Daarna is gepost op de Sloeweg in Vlissingen. Tussen 13.30 en 18.00 uur zijn 5.225 voertuigen aan de kant gezet.

In totaal zijn er twee bekeuringen uitgedeeld:

1 voor het technisch niet in orde zijn van een personenauto (luchtfilter lag los);

1 omdat de APK verlopen is.

Ook zijn er vier bestuurders geconfronteerd met hun nog openstaande boetes:

1 voor een bedrag van 959,74 euro. Deze zijn direct betaald.

1 voor een bedrag van 590 euro Deze zijn eveneens direct betaald.

1 voor een bedrag van 142 euro. Deze blijkt net betaald te zijn.

1 voor een bedrag van ruim 1.400 euro. In dit geval zit de ‘houder’ van de boetes niet in het voertuig. De bestuurder heeft om die reden een bericht meegekregen voor de ‘houder’ om de boetes zo snel mogelijk te voldoen.

Vanwege de CAO-acties van de politie zijn er voor 14 eenvoudige overtredingen alleen waarschuwingen gegeven. Het gaat dan om zaken als het niet bij zich hebben van een rijbewijs, een defect remlicht, een defect achterlicht en het niet dragen van een gordel.

Tijdens deze controle is er samengewerkt met de douane die controles heeft uitgevoerd op voertuigen met een buitenlands kentekenplaat of een handelaarskentekenplaat. Twee bestuurders moesten het originele handelaarskentekenplaat ter plaatse laten brengen.

Naar twee buitenlandse voertuigen wordt nog een nader onderzoek ingesteld. Onduidelijk is of de auto ingevoerd diende te zijn en zo ja of er dan ook wegenbelasting aan Nederland is afgedragen. Als blijkt dat er de zaken niet op orde zijn, kan dit een naheffing en een bekeuring opleveren.

Zie ook:

Politie houdt controle op Weyevlietplein Vlissingen (12 maart 2015)

 

- Advertentie -
Vorig artikelTraumahelikopter gecanceld na melding Oost-Souburg
Volgend artikelFelle brand is bedrijfsloods Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.