Motorboot stuurloos tussen zeevaart op Rede bij Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Op de Rede van Vlissingen is van vanmorgen een motorboot stuurloos geraakt nadat er iets in de schroef van het schip zat gedraaid.

Even na 08.30 uur werd de Zeemanshoop, reddingsboot van de KNRM uit Breskens, opgeroepen voor een schip met motor/stuur- problemen. De passagiers van het bootje waren op weg naar Spijkerplaat om daar een dagje te gaan vissen. Het ging op de Rede van Vlissingen echter al mis. Omdat er iets in de schroef van het bootje zat gedraaid, kon de boot echter niet verder varen en dreef stuurloos tussen de zeevaart.

- Advertentie -

Omdat de motorboot afdreef richting het hoofdvaarwater werd besloten de reddingsboot van de KNRM uit Breskens te alarmeren. Toen de reddingsboot eenmaal ter plaatse was werd er tussen de motorboot en de reddingsboot een sleepverbinding gereed gemaakt.

Eerst werd de motorboot uit de vaargeul gesleept. Nadat een groot containerschip gepasseerd is, zet de reddingsboot koers richting de Buitenhaven van Vlissingen. Hier werd het motorbootje afgemeerd.

- Advertentie -
Vorig artikelStille test luchtalarm in verband met feestdagen en herdenking
Volgend artikelInbrekers stelen sieraden uit woning Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.