Negen personen krijgen gedragsaanwijzingen voor centrum

- Advertentie -

VLISSINGEN – Eind vorige week hebben in totaal negen Vlissingers een gedragsaanwijzing voor het centrum van de stad opgelegd gekregen van de officier van justitie. Ze maken deel uit van een groep die regelmatig voor overlast zorgt.

Het gaat onder andere om winkeldieven, drugsdealers en mensen die op een andere manier overlast veroorzaken. Daarbij moet gedacht worden aan veelvuldig wildplassen en openbare dronkenschap.

- Advertentie -

Gedragsaanwijzingen hebben als doel om notoire overlastgevers, die regelmatig strafbare feiten plegen, voor een bepaalde periode uit een gebied te weren. Mensen die bijvoorbeeld drugs dealen, hinderlijk rondhangen of geen respect hebben voor personen of andermans spullen en daarbij worden betrapt, kunnen rekenen op een gedragsaanwijzing.

- Advertentie -
Vorig artikelDrie aanhoudingen na melding vuurwapen in vensterbank
Volgend artikelSchip verstuurd noodsignaal, brandweer komt met spoed ter plaatse
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.