Brandweer haalt tak van vakantiechalet Vlissingen

© Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Vanochtend is de brandweer uitgerukt voor een tak die door de storm op een dak van een chalet was gekomen. Het KNMI heeft in verband met de zware windstoten code rood afgegeven.

Even na half 11 werd de tankautospuit van de vrijwillige brandweer opgeroepen voor een melding van stormschade aan de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Door de storm was een tak van een boom op het dak van een chalet terecht gekomen.

Omdat het dak niet met een ladder te betreden was werd even later ook de hoogwerker opgeroepen. De brandweerlieden hebben met behulp van een kettingzaag de tak in stukken gezaagd.

Code rood

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft vanochtend vanaf 11.00 uur code rood afgegeven, dit in verband met de zware windstoten. De waarschuwing geld tot 15.00 uur vanmiddag.

Er worden windstoten gemeten van 100 tot 110 kilometer per uur. Ook is er volgens het KNMI grote kans op omvallende bomen. Ook boomtakken, dakpannen en dakbedekking kan loskomen. Ook zegt het KNMI dat grote objecten zoals hijskranen en bouwsteigers kunnen omvallen. Bromfietsers, vrachtwagens, motorrijders, auto’s met caravan of aanhanger en fietsers lopen groot risico. Ook watersporters lopen volgens het instituut risico.

In Zeeland zijn al verschillende meldingen binnengekomen. Voornamelijk voor water/weer problemen. Ook kwamen er meldingen binnen van stormschade. Tot nu toe zijn er via de P2000 zeven meldingen binnengekomen op verschillende delen in Zeeland.

Bekijk ons actuele weerbericht met de buienradar!

Vorig artikelMan lichtgewond bij binnenbrand in flatwoning
Volgend artikelOpenstaand raam vormt mogelijk gevaar
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier