Jongen beroofd van smartphone door tweetal met vuurwapen

- Advertentie -

MIDDELBURG/OOST-SOUBURG – Een 16-jarige jongen uit Oost-Souburg is op de Schroeweg beroofd van zijn smartphone. Daarbij werd het slachtoffer bedreigd met een vuurwapen.

De jongen fietste op donderdag 20 augustus even na 22.30 uur op de kruising van de Schroeweg met de Reijersdwarsweg toen hij door een man die op hem afgerend die hem riep af te stappen. Daarbij werd de jongen bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer fietste door, maar werd vervolgens ingehaald door een scooter met daarop twee mannen. Opnieuw werd er een vuurwapen op hem gericht. De mannen wisten hem vervolgens zijn smartphone afhandig te maken. Vervolgens ging het tweetal er vandoor in de richting van Oost-Souburg, het slachtoffer ongedeerd achterlatend.

- Advertentie -

De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale straatroof en vraagt getuigen zich te melden. Van de daders is een signalement bekend. De bestuurder van de scooter is een blanke man, hij droeg een zwarte helm met donker vizier en een zwart vest. De bijrijder, een blanke man, droeg ook een een zwarte helm met donker vizier, een zwart Adidas-vest met witte strepen. De scooter was vermoedelijk blauw of in ieder geval donker van kleur met vierkante verlichting aan de achterkant.

Mocht u getuige zijn geweest van deze straatroof of heeft u kort na of voor het incident iets verdachts gezien hebben in de buurt van de Schroeweg neem dan contact op met de politie. Bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer blust buitenbrand Vlissingen
Volgend artikelBrandweer rukt uit voor loze brandmelding
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.