Politie oefent aanhoudingsprocedures Vlissingen

© Foto: Frans Bosscha / 112stadsgewest

VLISSINGEN – Een aanhoudingseenheid van de politie in Oost-Nederland heeft vandaag in Vlissingen en Middelburg aanhoudingstechnieken geoefend.

Er werd vandaag geoefend in Vlissingen en Middelburg tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken werd deze op straat gedaan, hier lopen immers burgers.

Cursisten moesten een risicovolle verdachte uit de auto halen en aanhouden. In Vlissingen gebeurde dit op de Boulevard Bankert. De zogeheten snelle autoprocedure werd toegepast.

Ook werd geoefend hoe je moet handelen als er tijdens een aanhouding een vuurwapen wordt ontdekt. De cursisten trokken hierop direct hun imitatiewapen. Deze waren te herkennen aan de blauwe kleur.

De agenten werden getraind door instructeurs van de politie Zeeland-West-Brabant. Oefenen buiten de eigen regio en op een onbekende locatie geeft extra dimensie. Hierdoor werd er vandaag getraind op Walcheren.

Zie ook:

Vorig artikelLaaghangende zon oorzaak ongeval Koksweg Koudekerke
Volgend artikelMan gewond na val van trap bij duinovergang Dishoek
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier