Politie oefent aanhoudingsprocedures Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een aanhoudingseenheid van de politie in Oost-Nederland heeft vandaag in Vlissingen en Middelburg aanhoudingstechnieken geoefend.

Er werd vandaag geoefend in Vlissingen en Middelburg tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken werd deze op straat gedaan, hier lopen immers burgers.

- Advertentie -

Cursisten moesten een risicovolle verdachte uit de auto halen en aanhouden. In Vlissingen gebeurde dit op de Boulevard Bankert. De zogeheten snelle autoprocedure werd toegepast.

Ook werd geoefend hoe je moet handelen als er tijdens een aanhouding een vuurwapen wordt ontdekt. De cursisten trokken hierop direct hun imitatiewapen. Deze waren te herkennen aan de blauwe kleur.

De agenten werden getraind door instructeurs van de politie Zeeland-West-Brabant. Oefenen buiten de eigen regio en op een onbekende locatie geeft extra dimensie. Hierdoor werd er vandaag getraind op Walcheren.

Zie ook:

- Advertentie -
Vorig artikelLaaghangende zon oorzaak ongeval Koksweg Koudekerke
Volgend artikelMan gewond na val van trap bij duinovergang Dishoek
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.