Politie opent drie Facebookpagina’s voor districten in Zeeland

- Advertentie -

GOES, MIDDELBURG en TERNEUZEN – De Zeeuwse politie heeft drie Facebookpagina’s geopend en wil op deze eigentijdse manier informatie met burgers uitwisselen.

Naast diverse Twitteraccounts en een account op Instagram is de politie in Zeeland nu ook te volgen op Facebook. De politie kan zo op een zeer laagdrempelige manier informatie met burgers delen én halen. Via Facebook wil de politie burgers veel meer betrekken bij het politiewerk. Het enige wat bezoekers moeten doen om volger te worden, is de ‘vind-ik-leuk’-button aanklikken op de pagina’s www.facebook.com > Politieteam Walcheren; Politieteam Oosterscheldebekken en Politieteam Zeeuws-Vlaanderen. Statusberichten van de pagina’s verschijnen dan automatisch op hun tijdlijn.

- Advertentie -

Agenten plaatsen interessante en relevante berichten en reageren ook zelf op reacties van de ‘likers’. Zo maakt men op informele wijze contact met de burgers en hopen agenten dat men vaker terugkomt. Het gaat om een beeld van het dagelijkse politiewerk, zoals een aanhouding van een inbreker, een aankondiging van een bewonersbijeenkomst over anti-inbraaktips, een opsporingsbericht of leuke weetjes. Hiermee hopen de agenten de relatie met bewoners in het werkgebied te vergroten. Hebt u een noodhulpmelding bel dan gewoon 112 en voor overige meldingen kunt u de politie bereiken via 0900-8844.

Districtschef Zeeland Ronald Weydema plaatste woensdagmorgen 30 september het eerste bericht. Hij vindt de Facebookpagina’s een mooie aanvulling op de reeds bestaande digitale middelen, zoals Politie.nl, Twitter en sinds kort ook Instagram: “De berichten zullen hopelijk de veelzijdigheid van het politiewerk laten zien. Het zou mooi zijn als we door Facebook zaken kunnen oplossen of  meldingen krijgen, die ons anders niet ter ore waren gekomen. Mijn verwachting is door de aanwezigheid in Social Media de contacten met de burger zal versterken.”

- Advertentie -
Vorig artikelViertal opgepakt voor mishandeling echtpaar 14 september
Volgend artikelTraumahelikopter voor melding in Koudekerke
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).