Relatief rustige nieuwjaarsnacht voor brandweer

- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer heeft afgelopen nacht een relatief rustige dienst gedraaid. Voor zover bekend is de brandweer bij geen een situatie lastiggevallen tijdens hun werkzaamheden.

Om 00.37 uur werd de brandweer naar een buitenbrand in de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen  gestuurd. Ruim tien minuten later werd er in Oost-Souburg een voertuigbrand gemeld aan de Kromwegesingel. Dit betrof echter een brandend hoopje afval nabij een auto.

- Advertentie -

Om 01.08 uur werd de brandweer naar de Nieuwstraat gestuurd voor een buitenbrandje op de hoek met de Wilhelminastraat in Vlissingen. Later om 02.48 uur kreeg de brandweer nog melding van een containerbrand binnen, echter werd bij het wegrijden van de kazerne gemeld dat de brand al geblust was.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er in de gemeente Vlissingen 25 meldingen van brand op 31 december 2015 en 1 januari 2016. Het betrof in de meeste gevallen meldingen zonder spoed. U moet hierbij denken aan containerbranden en buitenbranden.

Voor zover bekend zijn er geen incidenten voorgevallen in de gemeente Vlissingen waarbij brandweerpersoneel is lastiggevallen tijdens hun werk.

De brandweer is in heel Zeeland in totaal 122 keer in actie gekomen voor meldingen die gerelateerd kunnen worden aan de jaarwisseling.

Zie ook:

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer veelvuldig uitgerukt op oudejaarsavond
Volgend artikelTraumahelikopter opgeroepen voor melding Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.