Twee jongens (16) aangehouden voor bezit balletjespistool

Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Woensdagochtend 6 januari 2016 rond 09.30 uur is een 16-jarige Vlissinger aangehouden in een woning waar hij verbleef, omdat hij verdacht werd van het voorhanden hebben van een vuurwapen.

Bij binnenkomst in het pand aan de Nieuwstraat, zagen agenten meteen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp liggen. Op dat moment was de 16-jarige Vlissinger aanwezig in het pand. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij gedurende de dag een verklaring afgelegd. Hij is in verzekering gesteld omdat het onderzoek door de politie nog niet was afgerond.

Later die dag, omstreeks 15.00 uur, is nog een 16-jarige jongen aangehouden door de politie. Hij is afkomstig uit de gemeente Veere. Ook hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd, omdat hij er ook van verdacht werd betrokken te zijn bij de zaak. Hij zou een paar weken geleden gedreigd hebben met het wapen. Deze jongen heeft eveneens een verklaring afgelegd. Over deze zaak zijn verder verschillende getuigen gehoord die een en ander zouden hebben gezien. Beide jongens zijn later gisteravond weer op vrije voeten gesteld.

Tegen de jongen uit de gemeente Veere wordt proces-verbaal opgemaakt, de zaak tegen de Vlissinger is geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs. Het aangetroffen wapen is in beslag genomen en onderzocht door de politie. Het bleek een niet van echt te onderscheiden balletjespistool te zijn.

Vorig artikelVermiste vrouw (50) weer terecht
Volgend artikelKNMI: Code geel voor zware windstoten
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier