Twee jongens (16) aangehouden voor bezit balletjespistool

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Woensdagochtend 6 januari 2016 rond 09.30 uur is een 16-jarige Vlissinger aangehouden in een woning waar hij verbleef, omdat hij verdacht werd van het voorhanden hebben van een vuurwapen.

Bij binnenkomst in het pand aan de Nieuwstraat, zagen agenten meteen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp liggen. Op dat moment was de 16-jarige Vlissinger aanwezig in het pand. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij gedurende de dag een verklaring afgelegd. Hij is in verzekering gesteld omdat het onderzoek door de politie nog niet was afgerond.

- Advertentie -

Later die dag, omstreeks 15.00 uur, is nog een 16-jarige jongen aangehouden door de politie. Hij is afkomstig uit de gemeente Veere. Ook hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd, omdat hij er ook van verdacht werd betrokken te zijn bij de zaak. Hij zou een paar weken geleden gedreigd hebben met het wapen. Deze jongen heeft eveneens een verklaring afgelegd. Over deze zaak zijn verder verschillende getuigen gehoord die een en ander zouden hebben gezien. Beide jongens zijn later gisteravond weer op vrije voeten gesteld.

Tegen de jongen uit de gemeente Veere wordt proces-verbaal opgemaakt, de zaak tegen de Vlissinger is geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs. Het aangetroffen wapen is in beslag genomen en onderzocht door de politie. Het bleek een niet van echt te onderscheiden balletjespistool te zijn.

- Advertentie -
Vorig artikelVermiste vrouw (50) weer terecht
Volgend artikelKNMI: Code geel voor zware windstoten
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.