Code rood in verband met extreme droogte

VLISSINGEN – De Veiligheidsregio Zeeland heeft droogte factor rood afgekondigd in verband met extreme droogte. De kans op een natuurbrand is groot.

“In Zeeland hebben we veel natuurgebieden met bos, heide en gras. De natuur is mooi, maar ook kwetsbaar. In het voorjaar en in de zomer neemt de kans op een natuurbrand toe. Een brandje in het bos of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. Denk aan de grote natuurbrand in het Brabantse Chaam in mei 2015, waar zo’n 60 hectare natuurgebied in vlammen opging. Ook in Zeeland kan dit gebeuren”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Het is ten tijde van droogtefactor rood verboden vuur te maken in natuurgebieden. Fakkels, wensballonnen, vuurkorven en vuurwerk zijn eveneens niet toegestaan. Ook wordt er afgeraden te roken in natuurgebieden.

Volgens de Veiligheidsregio is het verstandig om blusmiddelen zoals een blusdeken, tuinslang, brandblusser of een emmer water bij de hand te houden.

Vorig artikelAanrijding op Boulevard Bankert Vlissingen
Volgend artikelMinder risico op natuurbranden door regen
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier