Code rood in verband met extreme droogte

- Advertentie -

VLISSINGEN – De Veiligheidsregio Zeeland heeft droogte factor rood afgekondigd in verband met extreme droogte. De kans op een natuurbrand is groot.

“In Zeeland hebben we veel natuurgebieden met bos, heide en gras. De natuur is mooi, maar ook kwetsbaar. In het voorjaar en in de zomer neemt de kans op een natuurbrand toe. Een brandje in het bos of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. Denk aan de grote natuurbrand in het Brabantse Chaam in mei 2015, waar zo’n 60 hectare natuurgebied in vlammen opging. Ook in Zeeland kan dit gebeuren”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

- Advertentie -

Het is ten tijde van droogtefactor rood verboden vuur te maken in natuurgebieden. Fakkels, wensballonnen, vuurkorven en vuurwerk zijn eveneens niet toegestaan. Ook wordt er afgeraden te roken in natuurgebieden.

Volgens de Veiligheidsregio is het verstandig om blusmiddelen zoals een blusdeken, tuinslang, brandblusser of een emmer water bij de hand te houden.

- Advertentie -
Vorig artikelAanrijding op Boulevard Bankert Vlissingen
Volgend artikelMinder risico op natuurbranden door regen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.