Code rood in verband met extreme droogte

- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De Veiligheidsregio Zeeland heeft droogte factor rood afgekondigd in verband met extreme droogte. De kans op een natuurbrand is groot.

“In Zeeland hebben we veel natuurgebieden met bos, heide en gras. De natuur is mooi, maar ook kwetsbaar. In het voorjaar en in de zomer neemt de kans op een natuurbrand toe. Een brandje in het bos of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. Denk aan de grote natuurbrand in het Brabantse Chaam in mei 2015, waar zo’n 60 hectare natuurgebied in vlammen opging. Ook in Zeeland kan dit gebeuren”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

- ADVERTENTIE -

Het is ten tijde van droogtefactor rood verboden vuur te maken in natuurgebieden. Fakkels, wensballonnen, vuurkorven en vuurwerk zijn eveneens niet toegestaan. Ook wordt er afgeraden te roken in natuurgebieden.

Volgens de Veiligheidsregio is het verstandig om blusmiddelen zoals een blusdeken, tuinslang, brandblusser of een emmer water bij de hand te houden.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier