Persoon per helikopter van schip gehaald

© Foto: Jordan Pinas / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

WESTERSCHELDE – De KNRM heeft zaterdagochtend samen met een helikopter van de Belgische Luchtmacht een zwaargewonde persoon van een schip gehaald op de Westerschelde.

Rond 12.00 uur kregen de opstappers van de KNRM een melding binnen van een MEDEVAC (medische evacuatie) op het schip “Wappen von Bremen” dat op weg was van Zelzate naar Brazilië toen een bemanningslid zwaargewond raakte bij een ongeval ter hoogte van Vlissingen.

- ADVERTENTIE -

Toen opstappers van de KNRM aan boord waren, kwam de NH90-helikopter van de Belgische Luchtmacht die gestationeerd staat op de Belgische Basis Koksijde om een arts en medische spullen aan boord te brengen. Nadat de patiënt was gestabiliseerd, werd besloten om deze naar het ziekenhuis in Terneuzen te brengen met behulp van de helikopter.

Nadat het slachtoffer van boord was gehesen, werd hij per helikopter naar het ziekenhuis De Honte is gebracht. De brandweer stond stand-by samen met 2 ambulances om het slachtoffer op te vangen op het helikopterpad. Nadat de helikopter was geland, werd de patiënt gereanimeerd in de ambulance en naar het ziekenhuis gebracht.

Maar alle hulp mocht niet baten en de matroos is overleden aan zijn verwondingen. Het schip zal naar Vlissingen varen waar de arbeidsinspectie onderzoek zal doen.

De actie was goed te zien vanaf de boulevard en trok ook veel bekijks.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier