Nieuwe ambulance voor Zeeland

- Advertentie -

ZEELAND – Afgelopen week heeft de ambulancepost Stromenweg in Middelburg afscheid genomen van ziekenwagen 19-127. Er is een nieuwe in de maak.

De nieuwe 19-127 wordt de vervanger van de oude die na ruim 413.000 kilometer is afgeschreven. Ambulances gaan vijf jaar mee, of langer wanneer er minder dan 300.000 kilometer op de teller staat. Het nieuwe model heeft verbeteringen, onder andere qua zichtbaarheid, en krijgt geen rode dakband meer.

- Advertentie -

De ambulance zal inzetbaar zijn in heel Zeeland maar als vaste standplaats Middelburg hebben. Een nieuw exemplaar kost ongeveer 125.000 euro ‘kaal’, volledig uitgerust zo’n 200.000 euro.

De nieuwe ziekenwagen, die gebouwd wordt in Leeuwarden, is bijna klaar. Wanneer deze inzetbaar zal zijn, is niet bekend. Witte Kruis heeft nog geen bestemming voor de oude 19-127. Afgeschreven ambulances worden soms tegen een gereduceerd bedrag verkocht aan charitatieve instellingen voor gebruik in ontwikkelingslanden.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee keer loos brandalarm in centrum Vlissingen
Volgend artikelJongeren plegen inbraak bij Dishoek en melden zich
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).