Jongeren plegen inbraak bij Dishoek en melden zich

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vier jongens uit Vlissingen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruit ingeslagen van een strandpaviljoen bij Dishoek en kassageld gestolen.

De jongens forceerden eerst de toegang tot het terras. Daarna gebruikten ze een blauwe kandelaar die ze ter plekke aantroffen om een ruit in te slaan en binnen te komen. De lege kassalade werd gedumpt in de bosjes bij Paauwenburg.

- Advertentie -

Volgens de eigenaar van strandpaviljoen De Zeebries zat er bijna 35 euro aan wisselgeld in de kassa. Hij maakte zich echter vooral druk om de aangerichte schade die hij op ruim 5000 euro schatte en plaatste een bericht op Facebook. Als de jongens zich niet zouden melden, zou hij bewakingsbeelden openbaar maken.

Drie van de vier daders kwamen zondag naar de strandtent. Daarna werd de politie ingeschakeld. Het gaat om twee jongens van 15 jaar en een jongen van 16, allen uit Vlissingen. Eén van de daders zei tegen een medewerker van De Zeebries dat hij al eerder met de politie in aanraking was gekomen voor een scooterdiefstal.

De jongens moeten zich binnenkort melden om een verklaring af te leggen. Volgens de politie waren hun ouders geschokt door het incident. Naar de vierde persoon wordt nog gezocht.

- Advertentie -
Vorig artikelNieuwe ambulance voor Zeeland
Volgend artikelBrandweer doorzoekt omgeving na sterke rooklucht
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).