Zeiljacht in problemen op Westerschelde nabij Nolleplaat

Het jacht aan de sleepverbinding © Foto: KNRM Breskens

WESTERSCHELDE – Gisteravond is een zeiljacht op de Westerschelde ter hoogte van de Nolleplaat in de problemen gekomen.

Vier zeilers vertrokken vanuit Vlissingen om een zeiltochtje te maken in de monding van de Westerschelde. later in de avond waren zij van plan aan te leggen in Breskens om daar te overnachten.

door dat het bijna windstil is op zee, wordt de motor bijgezet. Deze houdt er echter na een niet al te lange tijd mee op en is niet meer aan de gang te krijgen, waardoor de vier zeilers stuurloos ronddobberen.

De vier zeilers roepen via de verkeerscentrale in Vlissingen om hulp. De Nederlandse Kustwacht stuurt vervolgens de KNRM uit Breskens ter plaatse om hulp te bieden.

Toen de KNRM ter plaatse kwam, werd er een sleepverbinding gemaakt tussen het stuurloze zeiljacht en de reddingsboot. Het jacht is vervolgens naar Breskens gesleept.

Vorig artikelBrandweer rukt groots uit voor duinbrand
Volgend artikelStrandwacht Vlissingen redt hond uit vaargeul
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier