Zeiljacht in problemen op Westerschelde nabij Nolleplaat

- Advertentie -

WESTERSCHELDE – Gisteravond is een zeiljacht op de Westerschelde ter hoogte van de Nolleplaat in de problemen gekomen.

Vier zeilers vertrokken vanuit Vlissingen om een zeiltochtje te maken in de monding van de Westerschelde. later in de avond waren zij van plan aan te leggen in Breskens om daar te overnachten.

- Advertentie -

door dat het bijna windstil is op zee, wordt de motor bijgezet. Deze houdt er echter na een niet al te lange tijd mee op en is niet meer aan de gang te krijgen, waardoor de vier zeilers stuurloos ronddobberen.

De vier zeilers roepen via de verkeerscentrale in Vlissingen om hulp. De Nederlandse Kustwacht stuurt vervolgens de KNRM uit Breskens ter plaatse om hulp te bieden.

Toen de KNRM ter plaatse kwam, werd er een sleepverbinding gemaakt tussen het stuurloze zeiljacht en de reddingsboot. Het jacht is vervolgens naar Breskens gesleept.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer rukt groots uit voor duinbrand
Volgend artikelStrandwacht Vlissingen redt hond uit vaargeul
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.