Strandwacht haalt Luxemburgers in nood uit zee

© Foto: Strandwacht Vlissingen

VLISSINGEN – De strandwacht van Vlissingen heeft vanmiddag twee Luxemburgers uit zee gehaald. Zij kwamen door de sterkte stroming in de problemen.

De twee personen raakten rond 15.30 uur in de problemen ter hoogte van het Nollehoofd. Direct werd de waterscooter naar de twee gestuurd.

Het bleek te gaan om een vader en zijn 10-jarige zoontje, de twee waren erg geschrokken. Door de bemanning van de waterscooter werden de vader en zijn zoontje weer veilig naar het strand gebracht.

Gisteren waarschuwde de strandwacht via haar Facebook-pagina voor aflandige wind. “Bij de bewakingsvlaggen zijn oranje windzakken zichtbaar, teken dat het verboden is voor drijfvoorwerpen als luchtbedden, opblaaskrokodillen enzovoorts”, aldus de strandwacht op Facebook.

Volgens de strandbewaking is het niet handig om achter wegdrijvende voorwerpen aan te zwemmen. “Voor je het weet ben je zelf niet meer in staat aan vaste wal te komen en kom je in vaarwater bestemd voor de zeevaart terecht!”

Vorig artikelRolschaatsend meisje gewond bij val in Walstraat
Volgend artikelVandalen vernielen iep in Vlissingse woonwijk Rosenburg
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier