Politie in actie voor vermiste kinderen op stranden

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie is gisteren viermaal uitgerukt voor kinderen die korte of langere tijd vermist waren op de Walcherse stranden.

In alle gevallen werden de kinderen teruggevonden zonder hulp van de agenten. Politieteam Walcheren geeft op zijn Facebook-pagina tips aan ouders en begeleiders met ondermeer de aanwijzingen: “Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in”.

- Advertentie -

Ook de reddingsmaatschappij KNRM heeft het drukker dan normaal. Gisteren overdag moest het KNRM-vaartuig Zeemanshoop uit Breskens tweemaal in actie komen. Daarnaast kreeg zaterdagochtend vroeg een sportvisboot met 9 personen aan boord op weg naar Vlissingen accuproblemen. De boot werd op sleeptouw genomen tot aan de Buitenhaven in Vlissingen, aldus de KNRM, en daarna via de sluis naar de Binnenhaven gebracht.

- Advertentie -
Vorig artikelCode geel in heel Nederland van kracht vanwege onweersbuien
Volgend artikelOnbekende steekt kliko in brand voor huis in Papegaaienburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).