Persoon springt opzettelijk van fiets-voetveer

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmorgen is een opvarende van het fiets- voetveer Vlissingen – Breskens door de bemanning gered. Volgens de politie sprong de drenkeling opzettelijk van boord.

Omstreeks 07.30 uur werd gemeld dat vanaf de veerboot Prinses Máxima een persoon overboord was. Na de melding werd er een zoekactie opgestart. Drie reddingsboten van de KNRM, een vaartuig van Rijkswaterstaat en enkele loodsboten zochten mee.

- Advertentie -

Na ongeveer 20 minuten werd de drenkeling aangetroffen. Hij werd aan boord genomen van een Belgische loodsboot. Vervolgens werd het slachtoffer naar de Poseidonstijger in de Vlissingse Buitenhaven gebracht. Hier stonden twee ambulanceteams klaar om hem te verzorgen. De man is vervolgens naar een ziekenhuis gebracht.

De politie heeft een onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd. Agenten zijn aan boord gegaan van de veerboot. Volgens de politie is na onderzoek gebleken dat de persoon zelf van boord is gesprongen.

- Advertentie -
Vorig artikelPoolse zwemmer in problemen bij Nollestrand
Volgend artikelVerwarde man (42) met mes aangehouden in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.