Ernstig verkeersongeval A58 Oost-Souburg

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Vanavond is er op de A58 tussen Middelburg en Vlissingen een ernstig ongeval gebeurd. De weg is vanaf Middelburg dicht.

Twee brandweerauto’s, vijf ambulances en twee traumahelikopters zijn om 18.12 uur opgeroepen. Volgens de politie is er sprake van een ernstig verkeersongeval met meerdere gewonden. De tweede traumahelikopter is geland bij een tankstation in Arnemuiden om één van de slachtoffers op te halen.

- Advertentie -

Volgens een woordvoerder van de politie betreft het een eenzijdig ongeval. Er is een auto over de kop geraakt. Volgens de politie zijn er drie mensen tijdens het ongeval gewond geraakt. Alle gewonden zijn inmiddels afgevoerd naar diverse ziekenhuizen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Update – Om 20.00 uur is de weg volgens de verkeersinformatiedienst weer vrijgegeven. Bergingswerkzaamheden en onderzoek zijn afgerond. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto in een greppel terecht even voor de afrit naar Oost-Souburg en Ritthem, naast het park aan de Molenweg.

Update 10 oktober 00:01 uur – Politiechef Jeroen Trapman meldt op Twitter dat er vier gewonden zijn en dat één van hen is aangehouden.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer rukt met spoed uit voor piepende rookmelder
Volgend artikelBestuurder ongeval A58 bij Oost-Souburg had mogelijk gedronken
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.