Bestuurder ongeval A58 bij Oost-Souburg had mogelijk gedronken

- Advertentie -

VLISSINGEN – De bestuurder van de auto die gisteravond van de snelweg reed bij Oost-Souburg had mogelijk te veel gedronken, aldus de politie.

De 48-jarige Vlissinger blies op de plaats van het ongeluk een ‘F’, het hoogst mogelijke niveau, en werd formeel aangehouden. Gezien de aard van zijn verwondingen moest hij naar het ziekenhuis in Goes. Daar is bloed afgenomen.

- Advertentie -

Ook een 50-jarige inzittende raakte gewond en werd overgebracht naar Goes. De andere inzittenden, een 35-jarige vrouw en een 36-jarige man, waren mogelijk uit de auto geslingerd en zijn met twee traumahelikopters afgevoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam. Alle slachtoffers komen uit Vlissingen.

Omstanders zeiden gisteravond dat de personenwagen eerst de vangrail in de middenberm raakte, vervolgens over de kop sloeg en tenslotte in de greppel belandde. Voor officiële details is het wachten op de bevindingen van de Verkeersongevallenanalysedienst.

Een ooggetuige meldde op de Facebook-pagina van 112 Vlissingen & Souburg direct na het ongeval een hondje gezien te hebben. Het dier, wellicht een teckel, rende over de afrit richting Oost-Souburg. Volgens de politie zaten er twee honden in de auto. Beide zijn ondergebracht in het asiel.

Update – Volgens een medewerkster van de Dierenbescherming Zeeland ging het om een teckel die buiten de auto gevangen werd en een Cocker Spaniel die zich in het voertuig bevond. Op het moment dat de dierenambulance kwam, waren de twee in veiligheid gebracht in een brandweerwagen. Ze zijn voor de zekerheid nagekeken door een dierenarts.

Zie ook:

– Ernstig verkeersongeval A58 Oost-Souburg (9 oktober 2016)

- Advertentie -
Vorig artikelErnstig verkeersongeval A58 Oost-Souburg
Volgend artikelKlein brandje in flatwoning Vincent van Goghlaan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).