Man (33) aangehouden na wilde achtervolging door Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Zondagmorgen vroeg is op de Hermesweg een man aangehouden na een wilde en levensgevaarlijke achtervolging.

Agenten zagen rond 4.30 uur op de Veerhavenweg een personenauto richting het centrum van Vlissingen rijden. De agenten wilden de bestuurder en de auto op de Paul Krugerstraat controleren en gaven hem een stopteken. De bestuurder negeerde dit en wilde er via de Van Dishoeckstraat en de Oude Industrieweg vandoor gaan. De agenten zetten het zwaailicht en de sirene van de politieauto aan, ook om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen.

- Advertentie -

De bestuurder trok zich niks van de achtervolgende politieauto aan. Meerdere politie-eenheden werden richting Vlissingen gestuurd om assistentie te verlenen. De politie achtervolgde de dwaze bestuurder via de Hermesweg, waar deze tegen het verkeer inreed. Dat deed hij ook op de President Rooseveltlaan. De rotonde werd ook aan de verkeerde kant genomen. Gelukkig kwamen er geen tegenliggers aan. Op de Industrieweg reed de auto tegen een trottoir en door bossages. Ondanks dat een van de banden niet goed meer om de velg zat, reed de bestuurder met zeer hoge snelheid over de verkeersdrempels.

Daarna ontstonden nog levensgevaarlijke capriolen op de Paul Krugerstraat, Prins Hendrikweg, de Veerhavenweg en Oude Veerhavenweg. De achtervolgende agenten hadden al lang in de gaten dat de bestuurder ten koste van alles een aanhouding wilde voorkomen. Op de Hermesweg verloor de bestuurder – niet voor het eerst – de macht over het stuur. De auto draaide 180 graden en kwam tot stilstand. De agent achter het stuur van de politieauto zette deze tegen de voorkant van de vluchtauto. De bestuurder zag nog kans om achteruit er vandoor te gaan. Hierbij belandde de auto nogmaals in de bossages. De politieauto werd hierop tegen de voorkant van de vluchtauto gezet. Pogingen om er weer vandoor te gaan strandden.

Toegesnelde agenten richtten hun pistool op de bestuurder. Hij werd gesommeerd om de motor van de auto uit te zetten en het raam te openen, maar de man keek verdwaasd naar de agenten en reageerde niet. Hierop sloeg een van de agenten het raam aan de bestuurderskant kapot, waarna de man kon worden aangehouden.

De agenten waren blij dat geen andere verkeersdeelnemers echt betrokken zijn geraakt bij deze levensgevaarlijke capriolen van de 33-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Hoewel wel diverse fietsers, voetgangers en andere bestuurders op de wegen aanwezig waren. De man is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij zondag wordt verhoord. Twee politieauto’s raakten beschadigd, maar konden nog wel rijden. De personenauto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

- Advertentie -
Vorig artikelSlachtoffer steekincident was betrokken bij vechtpartij
Volgend artikelWeinig rook bij containerbrand Emmastraat Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.