Sportvisser met te kleine zeebaars moet vangst terugzetten

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vanmiddag op het Nollehoofd in Vlissingen een Portugees aangesproken die ondermaatse zeebaars had gevangen.

Iemand had bij de politie gemeld dat een man ondermaatse zeebaars ving en niet terugzette. Dat is verboden: sportvissers mogen van 1 juli tot 1 januari zeebaars vangen, maar slechts één exemplaar in bezit hebben van minimaal 42 centimeter. De politie trof meerdere personen aan. Een daarvan, een Portugees, had zes kleine baarzen in een plastic zak. De vissen leefden nog en moesten teruggezet worden in de Westerschelde. De man verklaarde niet op de hoogte te zijn van de regels.

- Advertentie -

Het aantal zeebaarzen in de Scheldemonding en de Oosterschelde is de laatste jaren sterk gedaald door overbevissing. In december besluit de Europese Commissie of er een totaalverbod komt op de vangst.

- Advertentie -
Vorig artikelGasfles vat vlam in achtertuin Vlissingen
Volgend artikelAuto in brand in Kasteelstraat te Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).