Loodsen mogelijk blootgesteld aan nafta op Westerschelde

- Advertentie -

VLISSINGEN – Zee- en rivierloodsen zijn deze ochtend vermoedelijk blootgesteld aan nafta voor de rede van Vlissingen.

Het incident is nog niet officieel bevestigd. Een ingewijde meldt dat bemanningsleden van de Nederlandse redeboot en Belgische rivierloodsen elkaar afwisselden op de olietanker Atlantic Wind. Op dat moment kwam nafta vrij dat als een wolk om het schip hing. Werkzaamheden aan boord zouden de oorzaak geweest zijn.

- Advertentie -

Of iemand gewond is geraakt, blijft vooralsnog onduidelijk. De olietanker was op weg naar Antwerpen maar ging op last van de autoriteiten voor anker. Daartoe voer het schip terug richting De Wielingen. Vanmiddag om 14.30 uur lag het daar nog steeds, in het gezelschap van de Maeslant, een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat.

De samenstelling van de brandbare stof nafta kan sterk verschillen. Voor de gezondheidsrisico’s is vooral het benzeen-gehalte van belang.

Update 15.30 uur – Twee personen zouden voor de zekerheid nagekeken zijn in het ziekenhuis. Vanmiddag zijn de politie en de marechaussee aan boord van de Atlantic Wind geweest.

Update 23:20 uur – De olietanker mocht tegen de avond verder na afronding van het onderzoek ter plekke en ligt nu in de haven van Antwerpen. Het incident is nog steeds niet officieel bevestigd.

- Advertentie -
Vorig artikelHulpdiensten naar woning in Oost-Souburg voor ongeval
Volgend artikelScooterrijder gewond bij aanrijding Noordbeekseweg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).