Olietanker nog steeds voor anker bij Ritthem na incident

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – De olietanker Rystraum ligt nog steeds voor anker op de Westerschelde ter hoogte van Ritthem na een incident eerder vandaag.

Dat valt op te maken uit meldingen van scheepvaart-websites rond 23.00 uur vanavond. Kennelijk is het politie-onderzoek aan boord niet afgerond.

- Advertentie -

Even na 13.00 uur werd een sterk ruikende lading gemeld in het ruim van de Rystraum. Op dat moment voer de Noorse olietanker buitengaats ter hoogte van Westkapelle met als bestemming Antwerpen. Het schip was aan het ventileren. Een loods die aan boord kwam, rook echter niets. Omdat gedacht werd aan het toxische gas styreen, moest de Rystraum ter hoogte van Ritthem voor anker.

Kort na drie uur ging een gespecialiseerd brandweerteam vanuit Vlissingen met een boot van Rijkswaterstaat naar het schip om metingen te verrichten. Die leverden niets op. De tanker bleek ook geen styreen te vervoeren, aldus Veiligheidsregio Zeeland. De politie zette vervolgens het onderzoek naar de geuroverlast voort.

Update 17/11/2016, 01.00 uur: de Rystraum is vrijgegeven en vaart richting Antwerpen.

- Advertentie -
Vorig artikelBotsing met blikschade op Adriaen Coortelaan
Volgend artikelKNMI: Code geel vanwege onweer en zware windstoten
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).