Twee hennepkwekerijen ontmanteld, één verdachte aangehouden

© Foto: Pixabay (archief)

VLISSINGEN – In twee woningen aan het Marnixplein en de Batenburg in Vlissingen zijn dinsdag hennepkwekerijen geruimd. Een 35-jarige verdachte is aangehouden.

Agenten gingen met een machtiging tot binnentreden de woning aan het Marnixplein in en troffen op de eerste etage een kleine kwekerij met zes planten aan. In de woning was niemand aanwezig.

De kwekerij is geruimd door een gespecialiseerd bedrijf en alle goederen die de kwekerij in stand hielden zijn in beslag genomen door de politie.

De stroom ten behoeve van de kwekerij werd via de elektriciteitsmeter afgenomen, dus niet gestolen van het energiebedrijf. De bewoner van het pand wordt uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau.

In de woning aan de Batenburg troffen de politiemensen een grotere kwekerij aan. Deze bestond uit 108 planten die in een slaapkamer geplaatst waren. Ook bij deze kwekerij werd de stroom op een legale manier gebruikt. De kwekerij was brandgevaarlijk aangelegd, dus er was reëel gevaar voor o.a. de naastgelegen woningen.

In de woning is een 35-jarige Vlissinger aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zal daar verder gehoord worden over zijn betrokkenheid bij de kwekerij. Alle goederen die bestemd waren voor hennepkweek zijn in beslag genomen en worden ter vernietiging aangeboden. De kwekerij is geruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Vorig artikelNog geen duidelijkheid over brand Singel
Volgend artikelBejaarde vrouw raakt sieraden kwijt door babbeltruc
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier