Jongeren doorverwezen naar HALT voor bezit illegaal vuurwerk

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft de afgelopen dagen twee jongens uit Vlissingen betrapt op het in bezit hebben van ondermeer nitraten.

Gisteren vond de politie Cobra’s en nitraten bij een 15-jarige jongen in huis. De zaak is voorgelegd aan de officier van justitie. Eergisteren werd een tweede woning in Vlissingen doorzocht en kwamen drie pakjes nitraten naar boven. Volgens de politie was de voorraad groter, maar zijn er meerdere pakjes doorverkocht. De zoon des huizes (17) is verwezen naar HALT. Andere huiszoekingen in Vlissingen en Oost-Souburg leverden niets op.

- Advertentie -

In totaal zijn op Walcheren deze maand negen personen naar HALT verwezen en vijf zaken voorgelegd aan de officier van justitie. De politie heeft vooral op de sociale media gelet. Zo leidde op 10 december een filmpje op Instagram naar drie jongens uit Vlissingen (14, 16 en 17 jaar oud) en kon 5,5 kilo illegaal vuurwerk in beslag worden genomen. Van meerdere personen zijn mobiele telefoons ingenomen en de informatie daarop leverde weer nieuwe verdachten op. Naar de verkopers van het vuurwerk loopt het onderzoek nog.

- Advertentie -
Vorig artikelOverzicht oudejaarsdagmeldingen brandweer Vlissingen-Souburg
Volgend artikel25 jongemannen bekogelen hulpverleners met vuurwerk, ME paraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).