Twintig aangiftes binnen van rellen jaarwisseling Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Er zijn op dit moment twintig aangiftes bij de politie binnen van vernielingen tijdens rellen in de Bloemenbuurt afgelopen jaarwisseling.

Politiewoordvoerder Alwin Don zegt dat het voornamelijk gaat om aangiftes van spullen, eigendommen en auto’s die kapot zijn gemaakt. “Hulpverleners hebben ook aangifte gedaan. Enkele politieagenten beslissen binnenkort of zij aangifte gaan doen”, aldus Don. Niet alleen hulpverleners maar ook de gemeente zelf heeft aangifte gedaan van vernielingen van gemeente-eigendommen.

- Advertentie -

Burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zegt geschokt te zijn door de gebeurtenissen tijdens de nacht van oud op nieuw. “Ik ben de bewuste nacht tweemaal gebeld over de stand van zaken in het Middengebied”, aldus Van den Tillaar.

“Het pakken van de daders heeft voor ons op dit moment de hoogste prioriteit”

Voorafgaand aan iedere jaarwisseling wordt er door de verschillende betrokken partijen een draaiboek gemaakt. Van den Tillaar laat weten dat zowel gemeente als politie niet vooraf op de hoogte waren van de rellen die plaats zouden gaan vinden in het Middengebied.

Afgelopen dagen is de burgemeester bij verschillende gedupeerden in de wijk langsgeweest om over de gebeurtenissen te praten. Volgens de gemeente zijn er geen verwijten naar politie en gemeente over handhaven en optreden tijdens de jaarwisseling in het Middengebied door bewoners.

Een van de camera’s die in het Middengebied hangt, was voor de jaarwisseling al defect. Het had volgens de burgemeester sowieso niet uitgemaakt of de camera’s het wel deden. Volgens Van den Tillaar is het zicht namelijk te slecht tijdens mist en rook om eventuele daders te herkennen.

Volgens de gemeente en de politie zijn er op dit moment nog geen daders in zicht. De gemeente benadrukt daarom mensen die iets gezien hebben, zich te melden. Ook is het van belang dat foto- en videobeelden van de rellen naar de politie worden gestuurd. Zij gaat deze analyseren.

Of er volgend jaar tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije-zone komt in het Middengebied is volgens de Burgemeester nog niet bekend. “Dit hangt af van het lopende onderzoek waarmee de politie op dit moment doende is”.

Zie ook:
Politie zoekt identiteit van relschoppers jaarwisseling Bloemenbuurt (2 januari 2017)
– Burgemeester Vlissingen geschokt door geweld tegen hulpverleners (1 januari 2017)
– 25 jongemannen bekogelen hulpverleners met vuurwerk, ME paraat (1 januari 2017)
Vlissingen koploper bij incidenten brandweer tijdens Oud en Nieuw (1 januari 2017)

- Advertentie -
Vorig artikelBinnenbrand Koudekerke blijkt loos alarm
Volgend artikel58-jarige man opgepakt na vernielen ruiten van woning
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.