Bodem van proeftuin Willem III-kazerne Vlissingen verontreinigd

- Advertentie -

VLISSINGEN – De bodem van de Prinsentuin van de Willem III-kazerne aan de Oranjestraat in Vlissingen is verontreinigd. Dit meldt de gemeente via haar website.

Een aantal bewoners uit de binnenstad onderhoudt sinds 2011 de tuin bij de Willem III (de Prinsentuin) door middel van een zogeheten proeftuinproject. De tuin bestaat uit een kruidentuin en er staan wat fruitboompjes.

- Advertentie -

De zaak kwam aan het rollen door een bezorgde buurtbewoner. Deze bewoner vroeg aan de gemeente of het klopt dat de grond van de tuin verontreinigd is. Dit blijkt inderdaad het geval te zijn. De gemeente Vlissingen beschikt over een onderzoeksrapport uit 1995 waarin dit staat.

Het totale oppervlak van de tuin is zo’n 1.300 vierkante meter. Hiervan is 76 vierkante meter in gebruik voor de kweek van eetbare gewassen.

“Momenteel wordt een nieuw, verkennend grondonderzoek uitgevoerd naar de mate en ernst van de verontreinigingen. Daarnaast hebben wij de GGD advies gevraagd over de gezondheidsrisico’s. Nog deze week worden grondmonsters genomen. Het resultaat ervan verwachten we over ca. twee weken,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

In afwachting van het lopende onderzoek adviseert de GGD de grond en de producten uit de tuin niet te gebruiken. Ook is het beter kinderen niet te laten spelen op onverharde delen van de tuin.

- Advertentie -
Vorig artikelHelikopter in Koudekerke voor medische spoedingreep in kerkgebouw
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen van aanrijding Oranjeplein Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.