Opnieuw duinbrand bij Zwanenburg

- Advertentie -

VLISSINGEN – In de duinen ter hoogte van Zwanenburg heeft vanavond brand gewoed. De plek bleek moeilijk te bereiken.

De eerste tankautospuit van de brandweer in Vlissingen kwam slechts tot halverwege de opgang vanaf de Burgemeester Van Woelderenlaan richting Kon-Tiki. Ook de waterwagen van Oost-Souburg kon de locatie niet bereiken. Het brandje werd gedoofd met vuurzwepen.

- Advertentie -

Omdat water nodig was voor het afblussen teneinde oplaaien te voorkomen, benaderde een tankautospuit met vierwielaandrijving de plek over het strand. Eerst werd de bandenspanning verlaagd zodat het voertuig niet vast zou lopen.

Rond half negen was de situatie onder controle. In hetzelfde gebied vonden al duinbranden plaats op 28 april en 9 mei.

- Advertentie -
Vorig artikelDronken man loopt met verkeersbord door Vlissingen
Volgend artikelBrandweer haalt gewonde uit Witte Huis
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).