Hond in warme auto, politie slaat zijruit in

© Foto: Bert Smet op Twitter

VLISSINGEN – De politie zou vandaag een zijruit van een personenwagen hebben ingeslagen omdat zich in de warme auto een hond bevond.

Dat meldt iemand op Twitter met de bovenstaande foto erbij. De auto stond op de parkeerplaats bij de bioscoop. Op het betreffende parkeervak lagen vanavond inderdaad glasscherven. Een reagerende lezer heeft zojuist het incident bevestigd op de Facebook-pagina van 112 Vlissingen & Souburg.

De politie had de afgelopen dagen al gewaarschuwd om geen kinderen of dieren in geparkeerde wagens achter te laten gezien de hoge temperaturen. “De politie slaat uw ruit eruit om uw hond of kind te redden”, stond donderdag nog te lezen op Facebook. “Daarnaast is het strafbaar en zal er tegen u strafrechterlijk onderzoek worden gestart.”

Ook de Strandwacht en de KNRM hebben drukke dagen achter de rug. Zo hielp de Strandwacht tientallen mensen die splinters in hun voeten hadden door nieuwe, houten loopvlonders op het Nollestrand en bij Westduin.

Voor twee vriendinnen uit Keulen eindigde het geplande dagje strand in Vlissingen gisteren voortijdig bij de Souburgse watertoren, aldus de PZC. Ze reden daar met de auto op een stilstaande voorganger. Het voertuig moest geborgen worden, niemand raakte gewond. Bij de watertoren ontstaan regelmatig aanrijdingen omdat de snelweg A58 er voor onbekenden plotseling ophoudt met verkeerslichten.

Update maandag – Politieteam Walcheren bevestigt een hond uit een afgesloten personenwagen te hebben gehaald en plaatst de onderstaande foto’s op Facebook. De eigenaar kwam aanlopen nadat het dier was bevrijd en kreeg een proces-verbaal.

Vorig artikelDemente man fietst over A58 Vlissingen – Middelburg
Volgend artikelFietser loopt hoofdwond op bij val op Scheldeplein
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier