Opvarende jacht Westerschelde doet blaastest en krijgt vaarverbod

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een klein jacht is deze avond van de Westerschelde gehaald en naar Vlissingen overgebracht. De opvarende bleek te hebben gedronken.

Tegen 19.00 uur deed iemand melding van een jacht dat zich merkwaardig in en rond de Sardijngeul bewoog. Toen de Zeemanshoop van de KNRM in Breskens langszij kwam, bleek het te gaan om motorpech. Maar de enige opvarende had ook gedronken.

- ADVERTENTIE -

Uiteindelijk heeft de waterpolitie een blaastest afgenomen en een vaarverbod opgelegd. Dat gebeurde bij de Poseidonsteiger achter het NS-station Vlissingen.

Aanvankelijk ging een eenheid van de reguliere politie ter plekke, gevolgd door de marechaussee, maar de bevoegdheid voor een blaastest lag bij de waterpolitie. Die moest hiervoor uit Westkapelle komen.

Update – De KNRM bevestigt dat de man in de Sardijngeul motorpech kreeg. Zijn marifoon bleek niet te werken, aan boord waren geen andere middelen om alarm te slaan. Voor de rede van Vlissingen probeerde hij de aandacht te trekken van mensen aan wal. Dat lukte. Een flatbewoner aan de Boulevard belde 112.

- ADVERTENTIE -