Brand in rijtjeswoning vermoedelijk ontstaan door hennepkwekerij

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Op de zolder van een rijtjeswoning in Oost-Souburg heeft vanmiddag brand gewoed, vermoedelijk door een hennepkwekerij.

De politie heeft de bewoner aangehouden.

- Advertentie -

De brand aan de Padweg werd om 15.32 uur gemeld en vervolgens bestreden door blusgroepen uit Oost-Souburg en Middelburg. Vlissingen leverde een hoogwerker voor het doen van metingen. Ook de blusgroep uit Arnemuiden werd kort na 16.00 uur ingezet, maar die hoefde van de officier van dienst al niet langer Prio1 te rijden (grote spoed).

Het vuur werd van binnenuit aangepakt. Om 15.50 uur waren eventjes vlammen te zien aan de achterzijde van het dak. Omdat de brandweer vreesde voor uitbreiding via het dak naar de woningen van buren die afwezig waren, werd een stormram tevoorschijn gehaald, maar juist op dat moment verscheen iemand met sleutels van de huizen. De buren hadden alleen rookschade. Het sein brand meester kwam om 16.30 uur.

Volgens de politie is de bewoner aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet, diefstal van stroom en het aanpassen van de apparatuur in de meterkast. Ook wordt hij verdacht van brand door schuld.

- Advertentie -
Vorig artikelKleine bermbrand langs Kanaal door Walcheren
Volgend artikelFietser valt met hoofd tegen geparkeerde auto in Badhuisstraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).