Onderzoek asbestverdacht materiaal plantsoen Zwartezeestraat bekend

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Het plantsoen waar in augustus jl. asbestverdacht materiaal werd gevonden is weer open. Dat laat de gemeente weten.

Omwonenden van het plantsoen werden 18 augustus jl. per brief geïnformeerd dat er in het plantsoen aan de Zwartezeestraat in Oost-Souburg asbestverdacht materiaal werd aangetroffen.

- Advertentie -

De gemeente heeft gelijk een aantal maatregelen getroffen. De betreffende plantsoenvakken zijn afgesloten met hekken en er zijn borden aangebracht waarop staat het gebied niet te betreden. Ook heeft de gemeente een adviesbureau opdracht gegeven om een onderzoek uit te voeren. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Dit laat de gemeente weten via haar website.

Het gehalte van het vastgestelde asbest is ruim onder de toegestane waarde. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er dus geen sprake van ernstige bodemverontreiniging. Een extra aanvullend onderzoek is dus niet nodig.

De gemeente laat weten dat er geen onaanvaardbare gezondheidsrisico’s zijn. Daarom zal de gemeente, zoals reeds het plan was, het plantsoen inzaaien en beplanten. Dit wordt vanaf half november ingepland. De omwonenden hebben van de gemeente een brief ontvangen.

Zie ook:
– Vermoedelijk asbest in plantsoenen Oost-Souburg (19 augustus 2017)

- Advertentie -
Vorig artikelBejaarde komt ten val bij Lidl aan Nieuw Bonedijkelaan
Volgend artikelKorps Commandotroepen oefenen in Buitenhaven Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.