Onderzoek asbestverdacht materiaal plantsoen Zwartezeestraat bekend

0
Eén van de verdachte plantsoenen in de Zuiderzeestraat. © Foto: Google Maps

OOST-SOUBURG – Het plantsoen waar in augustus jl. asbestverdacht materiaal werd gevonden is weer open. Dat laat de gemeente weten.

Omwonenden van het plantsoen werden 18 augustus jl. per brief geïnformeerd dat er in het plantsoen aan de Zwartezeestraat in Oost-Souburg asbestverdacht materiaal werd aangetroffen.

De gemeente heeft gelijk een aantal maatregelen getroffen. De betreffende plantsoenvakken zijn afgesloten met hekken en er zijn borden aangebracht waarop staat het gebied niet te betreden. Ook heeft de gemeente een adviesbureau opdracht gegeven om een onderzoek uit te voeren. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Dit laat de gemeente weten via haar website.

Het gehalte van het vastgestelde asbest is ruim onder de toegestane waarde. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er dus geen sprake van ernstige bodemverontreiniging. Een extra aanvullend onderzoek is dus niet nodig.

De gemeente laat weten dat er geen onaanvaardbare gezondheidsrisico’s zijn. Daarom zal de gemeente, zoals reeds het plan was, het plantsoen inzaaien en beplanten. Dit wordt vanaf half november ingepland. De omwonenden hebben van de gemeente een brief ontvangen.

Zie ook:
– Vermoedelijk asbest in plantsoenen Oost-Souburg (19 augustus 2017)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier