Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen gaat binnenkort ‘fysieke’ maatregelen treffen om problemen te voorkomen in het Middengebied bij de jaarwisseling.

Bart Verhaeghe van de gemeentelijke afdeling communicatie meldt desgevraagd dat de maatregelen ‘in de uitvoeringsfase’ komen. “U moet dan denken aan extra cameratoezicht in de Bloemenlaan en het afsluiten van een aantal brandgangen”, aldus Verhaeghe. Ook worden er kettingen gehangen tussen paaltjes op het trottoir. “Daardoor kan er niet meer over de stoepen worden gescheurd.” Sommige ingrepen zijn specifiek voor de jaarwisseling, andere wellicht permanent.

De gemeente zegt intensief samen te werken met wijkbewoners en met veiligheidspartners zoals straatwerkers van de stichting ROAT en buitengewone opsporingsambtenaren. Ook de politie bereidt zich voor.

Samen met de BOA´s van de  gemeente worden overlastklachten zo snel als mogelijk opgepakt.

Sommige buurtbewoners gaven de afgelopen maanden in regionale media aan dat er niets veranderd zou zijn, er zou nog steeds overlast zijn van hangjongeren, drugsdealers en crossende auto- en scooterrijders.

De vorige jaarwisseling leidde tot rellen in de Bloemenlaan. Zeven personen werden aangehouden, tegen twee van hen loopt nog onderzoek wegens brandstichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier