Jongeren bekennen straatroof op Bunkerpad

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft beide daders opgepakt van een straatroof eerder deze week op het Bunkerpad. De twee jongens hebben bekend.

Een 16-jarige Vlissinger werd dinsdagavond rond 21.00 uur van zijn fiets getrapt en beroofd van ondermeer een horloge, pasjes en kledingstukken. Een paar uur later hield de politie een 17-jarige Middelburger in zijn woning aan. Vanochtend omstreeks 07.00 uur kreeg ook de tweede dader (16) bezoek aan huis, eveneens in Middelburg.

- Advertentie -

Een van de jongens kent het slachtoffer, aldus de politie, dit zou een belangrijke reden voor de straatroof zijn geweest. Een klein deel van de buit is teruggevonden. De twee daders zijn vanmiddag in vrijheid gesteld en zullen zich tegenover de rechter moeten verantwoorden.

Een dikke maand geleden werd een 27-jarige vrouw uit Vlissingen eveneens op het Bunkerpad op gewelddadige wijze van haar tas beroofd door een man. Dat gebeurde naast de picknickplaats bij het bruggetje. Eind vorig jaar hield de politie twee jongens (14 en 16) uit Vlissingen aan die een 12-jarige op hetzelfde Bunkerpad zouden hebben bedreigd en beroofd van zijn horloge en vest.

- Advertentie -
Vorig artikelVier crossmotoren gestolen in Vlissingse wijk Paauwenburg
Volgend artikelWijkagenten Vlissingen starten met mobiel wijkbureau
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).