Wijkagenten Vlissingen starten met mobiel wijkbureau

- Advertentie -

VLISSINGEN – De Vlissingse wijkagenten zijn voortaan zichtbaarder op straat en in de wijk door de komst van het ‘mobiele wijkbureau’.

David Kaljouw, wijkagent in het Middengebied in Vlissingen, startte gistermiddag op het Pablo Picassoplein in Vlissingen met het mobiele wijkbureau. Volgens Kaljouw was het idee ontstaan in Arnemuiden. “Hier deden we het al jaren, de inwoners kwamen altijd een praatje maken.” David Kaljouw was, voordat hij in Vlissingen kwam werken, wijkagent in Arnemuiden.

- Advertentie -

Volgens hem is het mobiele wijkbureau vooral bedoeld om zichtbaar te zijn. “Mensen kunnen met ons altijd een gesprek aangaan. Ook kunnen zij ons tips geven over waar er bijvoorbeeld overlast is en op welke plek er veel gedeald wordt”, legt hij uit. Voor persoonlijkere verhalen en voor het opgeven van belangrijke informatie is het bureau niet geschikt. Doordat het op centrale plaatsen in de wijk staat, is het simpelweg te druk om rustig te kunnen praten.

Een bewoonster van het Pablo Picassoplein die net boodschappen had gedaan bij de naastgelegen supermarkt, kwam aan met een pak gevulde speculaas voor Kaljouw en zijn collega’s. De vrouw was enthousiast over het initiatief.

Vrijdagmiddag om 15.00 uur werd het wijkbureau opgestart. Volgens Kaljouw waren er maar enkelen die daadwerkelijk in de bus zijn geweest. Wel kwamen veel mensen een praatje maken. Sommigen keken wel raar op toen ze een politiebus zagen staan. “Je valt ermee op, en daarom komen de mensen vaak even poolshoogte nemen”, aldus de wijkagent.

Het is de bedoeling dat het mobiele bureau op de centrale plaatsen in alle wijken van de gemeente Vlissingen komt te staan. “Vaste tijden zijn niet de bedoeling, we kijken wanneer het kan. Ook kan het zo zijn dat we ineens naar een ongeval moeten, je bent altijd multi-inzetbaar.”

- Advertentie -
Vorig artikelJongeren bekennen straatroof op Bunkerpad
Volgend artikelBrandweer rukt tweemaal uit voor loze meldingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.