Zieke vrouw door KNRM geëvacueerd op Westerschelde

- Advertentie -

VLISSINGEN –  Woensdagochtend heeft de KNRM van Breskens een zieke vrouw geëvacueerd vanaf een Fins vrachtschip. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Het Finse RoRo-schip de Misida, ongeveer 166 meter lang, was vanuit het Engelse Tilbury onderweg naar Antwerpen. Op de Noordzee werd een vrouw aan boord van het schip ziek. De kapitein besloot om via de Kustwacht contact op te nemen met de Radio Medische Dienst (RMD).

- Advertentie -

Een dienstdoende arts van het RMD adviseerde om de zieke vrouw van boord te halen en haar naar een ziekenhuis te laten gaan voor controle. In overleg werd besloten met de verschillende diensten om de vrouw in de monding van de Westerschelde te evacueren.

De bemanning van de KNRM-reddingboot uit Breskens werd rond 08.30 uur ingeschakeld om de vrouw veilig van boord te halen. Via een loodsenladder is de vrouw aan boord van de reddingboot geklommen. De Zeemanshoop zette hierna koers richting de Buitenhaven van Vlissingen.

De patiënt is via de Poseidonstijger aan de Vlissingse wal gebracht. Hierna is de vrouw naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

- Advertentie -
Vorig artikelFietser (68) aangereden op kruising President Rooseveltlaan en Irislaan
Volgend artikelContainerbrandjes in Beatrixlaan en Verkuijl Quakkelaarstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.