Jongens (16) steken kerstboom in de brand en worden aangehouden

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

OOST-SOUBURG – De politie heeft woensdagavond twee jongens van 16 jaar aangehouden omdat ze op het Oranjeplein een kerstboom in de brand staken.

De politie houdt het Oranjeplein extra in de gaten, omdat melders regelmatig klagen over het afsteken van vuurwerk. Tijdens de surveillance zagen agenten dat een jongen vloeistof over een kerstboom goot en een andere jongen de kerstboom aanstak.

- Advertentie -

Degene die de kerstboom aanstak kon direct staande worden gehouden. Degene met de vloeistof werd na een korte achtervolging aangehouden. Ze zijn beiden minderjarig (16). Een jongen koos voor HALT, de ander zag af van een procedure bij HALT en kreeg een proces-verbaal.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand in woning Winkelmanstraat snel geblust
Volgend artikelScooterrijder door auto aangereden in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.