Overvaller tankstation Vlissingen kwam met bijl aanlopen

Politie in het tankstation na de overval. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN/MIDDELBURG – De politie arresteerde gisteravond op de Langeviele een 45-jarige verdachte uit Vlissingen op verdenking van poging straatroof en poging overval. Er werd een mes in Middelburg in beslag genomen.

De politie ontving eerst een melding van een poging overval op een benzinestation aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Een man kwam met een bijl het pand binnen, maar vluchtte direct weer weg.

Korte tijd daarna kwam de melding dat een man getracht had om een 24-jarige vrouw uit Middelburg op de Lange Geere in Middelburg te beroven. De dader wilde de tas uit haar handen trekken. Er ontstond een worsteling en een voorbijganger schoot te hulp. De dader vluchtte zonder buit weg. Er bleef een mes achter. De politie vermoedde dat deze van de dader was en nam het in beslag. Naar aanleiding van een signalement uit beide incidenten kon de politie tijdens het buurtonderzoek een verdachte aanhouden. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Nog een andere straatroof

De politie onderzoekt nog of de verdachte ook een andere poging tot straatroof heeft gedaan op de Langevieleweg in Middelburg omstreeks 21.30 uur. Een 47-jarige bewoonster wilde een tas met afval wegbrengen en een man trok de tas en de druppel voor het lozen van afval uit haar handen.

Het is nog niet duidelijk of de verdachte met al deze zaken in verband kan worden gebracht. De politie doet onderzoek.

Zie ook:
– Poging overval tankstation President Rooseveltlaan, politie zoekt dader (25 februari 2018)

Vorig artikelPoging overval tankstation President Rooseveltlaan, politie zoekt dader
Volgend artikelRuit van schuifpui ingegooid met stenen bij inbraak Koudekerke
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier