Twee mannen aangehouden met 22 kilo cocaïne in havengebied

© Foto: Politie Landelijke Eenheid

VLISSINGEN-OOST – Twee mannen zijn afgelopen zondag aangehouden bij de Bijleveldhaven in Vlissingen-Oost, ze hadden 22 kilo cocaïne in hun bestelbus.

Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Op basis van ontvangen informatie controleerden douanemedewerkers en agenten van de Landelijke Eenheid een bestelauto met twee inzittenden. Een van de twee was zojuist aan boord van een afgemeerd schip geweest. De controleurs vonden 19 pakketten cocaïne. De inzittenden werden aangehouden, het gaat om een 26-jarige Nederlander en een 30-jarige Colombiaan, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Nader onderzoek leidde tot een derde aanhouding in Middelharnis. Daar werden ook twee hennepkwekerijen ontdekt.

De verdachten zijn vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Die heeft bepaald dat ze twee weken langer in voorhechtenis blijven.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SOZ, de Samenwerkingsovereenkomst ZW-Nederland, waarin het OM, de politie, douane en marechaussee vertegenwoordigd zijn.

Vorig artikelVerlaten hennepkwekerij ontdekt in woning Margrietenlaan
Volgend artikelGevoelstemperatuur in Vlissingen op -15
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier